fredag 27. september 2013

Høstløp 2013Resultater fra JUM, John Unneruds Minneløp:
Løpsdato: 28. september 2013 Løpets start/ mål: Fjellheim i Spydeberg sentrum.

Fotoalbum på Facebook...
Vi gratulerer Aasmund og Jan Egil med totalseier.
John Unneruds Minneløp 2013 Resultater totalt her...
Kl A Plass Total Start Fører Hjemsted Klubb Bil Totalt
nr plass nr Kartleser

1 (1) 5 Aasmund Kleve Rykkin NAF A&B Motorsport Volvo 142 DL 77,90
Jan Egil Jenssen Grua KNA 1974

John Unneruds Minneløp 2013 Ferdighetsetapper og resultater i klasser her...
Raskest var ikke uventet: Thorbjørn Bye Gressvik KNA Halden BMW 2002 Tii 5:54.7
Tom A Granli Plassen NMK Trysil 1974 JOHN UNNERUDS MINNELØP 2013


Thorbjørn Bye (KNA Varna) med andre napp i John Unneruds vandrepokal
Værgudene, 27 positive deltagerlag, en dyktig funksjonærstab fra NAF Øvre Østfold og Anette Unnerud sørget lørdag den 28/9 for at John Unneruds Minneløp for fjerde gang ble en suksess.
Det var en krevende og utfordrende løype NAF Øvre Østfold hadde lagt opp til i år. 25 mil gjennom 9 kommuner i Østfold og Akershus skulle de 27 lagene orientere seg gjennom før de kom til mål i Spydeberg lørdag kveld. De skulle vise at de mestret både orientering, idealtider og ferdighetskjøring. Kartleserne er derfor meget viktige i bilene.
Det var Spydebergs ordfører Knut Espeland som startet deltagerne fra Fjellheim lørdag morgen. Varaordfører i Spydeberg, og ansvarlig for bergingsbilene i NAF, John Dokken, bisto. Ordføreren pratet med alle deltagere da de sto på startstreken, og ønsket dem lykke til med løpet.
Tradisjonen tro var løypa lagt gjennom gården til Unnerud der hans datter Anette nå bor. Det var lagt inn en liten pause for lagene her. Anette hadde ordnet til et lite museum i dagligstua med gamle pokaler, kjøredresser, hjelmer, bilder og avisutklipp. Både deltagere og publikum ble invitert inn for å ta en titt og i tillegg ble de traktert med kaffe og eplekake.
På Dyrøy betong i Spydeberg ble det kjørt fire ferdighetsetapper. Her kjøres det på tid, samtidig som man må manøvrere bilene gjennom og forbi kjegler uten å være nær dem. Det gir prikker. Det er Ferdighetsetappene som er avgjørende for hvem som skal få napp i vandrepokalen. Beste bil sammenlagt etter alle fire etappene vinner. Det er også et krav at bilen ikke skal være nyere enn 1981-modell. I år var det altså Thorbjørn Bye(Gressvik)  som fikk med seg pokalen hjem for andre gang. Vandrepokalen er av sølv, og er en gave fra John Unneruds barn. John vant den i Glommaløpet i 1968. Den gang var det også NAF Øvre Østfold som var arrangør.
Det var mye bra kjøring og mange fornøyde deltagere etter endt løp.
Klasse A ble vunnet av Aasmund Kleve (Rykkinn) og hans kartleser Jan-Egil Jenssen (Grua)
Klasse B ble vunnet av Gustav Fredrik Huseby (Trollåsen) og Per Oddvar Nyborg (Sandvika)
Klasse C ble vunnet av Thomas Hansen (Gressvik) og Rino Sinding (Saltnes). De debuterte i Challenge under John Unneruds Minneløp i 2012.
Klasse C2 ble vunnet av Hallstein og Ivan Klevmo fra Fåberg og NMK Sør-Gudbrandsdal.
Hobøl 29/9-2013
Torill Raknerud
Løpssekretær