fredag 31. mai 2013

Rally Paris – Madrid 25 – 27. mai

I år var det 110 år siden det siste av de tidlige, klassiske landeveisløpene ble arrangert, og til minne om dette arrangerte H&H Classic Rallies et rally med start i Versailles og målgang i Madrid. I løpet av de tre dagene fikk deltagerne  oppleve franske landeveier, fjelloverganger over Pyreneene, og fantastiske veier over slettene i Nordspania. Hver dag hadde sine konkurranse-elementer, fordelt på litt slalomkjøring og «jogularities» (kjøre på idealtid uten hastighetstabeller).
Bilparken på løpet var imponerende: Totalt 52 førkrigsbiler, blant dem en 1903 Mercedes, 1910 Hispano-Suiza, 6 Bugatti, 9 Bentley, 5 Alvis og mye annet eksotisk.
Vinneren av løpet ble Alastair Campbell i en Alfa Romeo 6C. De eneste norske deltagerene (Jan Wøien og Jan Erik Hansen, 1935 Alvis Speed 20/25) endte opp på 14. plass.
H&H Classic Rallies er en nystartet organisasjon, drevet av erfarne rallyfolk med relasjoner til H&H Auctions.  Tidligere meritter er Tiger Rally i Sørasia og South American Challenge. Har noen lyst på en tur til Himalaya eller Burma, så sjekk ut www.hhclassicrallies.com
 1936 Bentley Derby Special i fri utfoldelse


1919 LaFrance brannbil, med tidligere deltagelse i Peking – Paris
Norsk Alvis Speed 20/25 i godt selskap med 1910 Hispano Suiza Alphonso XIII
 

De norske deltagerne lykkelig framme i Madrid