onsdag 13. august 2008

Litt om det nye forumet

Forumet er enkelt i bruk og fungerer slik at hvem som helst kan lese innlegg (emne eller svar) i de forskjellige forumene, men for å skrive et nytt innlegg eller svare på eksisterende innlegg må man registrere seg (egen knapp oppe til venstre).

Inne i forumet vil man få opp en knapp som heter nyttemne, klikk på denne og du får opp et skjema som minner om det å skrive en mail. (Du vil se knappene nyttemne og skrivsvar når du ikke er logget inn, men så fort du trykker på disse vil du bli tatt til et innloggingsbilde. Har du ikke en bruker kan du klikke på teksten Registrer deg rett under boksen der du kan skrive inn brukernavn, følg anvisningene. Gå så til mailboksen din og vent på en mail fra forumet, klikk på link i denne for å aktivere brukeren på forumet).
Fyll ut Emne og skriv en melding i boksen under og klikk ok. Er du ikke fornøyd klikker du på emnet slik at det du får opp meldingen du akkurat har skrevet, nede til høyre finner du en knapp som ser ut som en X, klikk på denne og det du har skrevet blir slettet. Du finner også en knapp for å endre på det du akkurat har skrevet, om du skulle være misfornøyd

Fordelen med å være registrert er at du vil kunne får automatisk melding om det er noen som skriver svar til meldingen du la igjen når du valgte nyttemne-knappen. Svar legger man igjen på samme måte, når jeg åpner din melding (som du la inn som beskrevet over) vil jeg få opp en tilsvarende knapp som heter skrivsvar. Svaret skrives på samme måte som et nytt emne, men forskjellen er at denne medlingen ikke blir liggende som et nytt emne under forumet, men som en utvidelse nedenfor den meldingen som ble lagt inn når du skrev nyttemne.

  • Klikker du på et forum får du opp en liste med emner, sist skrevet emne ligger øverst
  • Klikker du på et emne ser du hva som ble skrevet, pluss evt svar (hvis det er en diskusjon med mange svar kan dette emnet strekke seg over mange sider)
  • Klikker du på logoen oppe til venstre kommer du alltid tilbake til hovedbildet for forumet, alternative er det en navigasjonsmeny underlogoen som kan benyttes for å "gå opp" et bestemt nivå
  • Brukere kan ikke lage nye forum, er det behov for nytt forum - gi beskjed

Blir du usikker kan jeg slette både din registrerte bruker og alle innlegg, send en beskjed til jan.haugerud@gmail.com

Kommer muligens tilbake med et dokument som beskriver bruken av forumet med litt bilder etc, men jeg oppfordrer heller alle til å prøve seg frem og send meg heller en melding om det er noe du trenger hjelp til.

Er det spørsmål eller gode idéer så kan du legge igjen en kommentar under